Svéd masszázs

A svéd masszázst más néven frissítő masszázsnak is hívják. Nagyon kellemes, ellazulást, testi-lelki kényeztetést okoz.
Amennyiben fájdalmas testrész miatt veszi igénybe a masszázst, igyekszem a lehető legkevesebb fájdalmat okozni azon a területen. Izom húzódás, stressz, alvás-zavar, fokozott izom igénybevétel esetén igen hatékony ez a módszer. De akár magas vér nyomás, fejfájás, elégtelen anyagcsere esetén is eredményes.

Talpmasszázs

Nagyon sok esetben hasznos és nem utolsó sorban nagyon kellemes a talpmasszázs.
Talpunkon, mint egy térképen, „megtalálhatóak” a belső szerveink, így diagnosztikára és különböző kezelések kiegészítésére is tökéletesen alkalmas.

Cellulit masszázs

Nos erre a fajta masszázsra nem használnám a kellemes jelzőt, viszont nagyon hatékony.
A cellulit kialakulását nem írom le, hiszen akinek van, az tudja, vagy legalább sejti az okát. Természetesen a személyes találkozás alkalmával, igény szerint szívesen elmondok minden információt.
A cellulit masszázs lényege, hogy a szövetek közt felhalmozódott vizet, zsírt, salak anyagot távozásra kényszerítjük. Ezt igen erőteljes, és legtöbbször fájdalmat okozó fogásokkal tudjuk elérni.
Elhatározás, kitartás és kemény munka szükséges ahhoz, hogy eredményt érjünk el, és ez is csak akkor lehetséges, ha mindketten komoly erőfeszítéseket teszünk.
A masszázs mellett a diéta, az egészséges táplálkozás és a sport elengedhetetlen. Igény szerint a személyre szabott étrend kialakítását is vállalom, illetve az önnek leginkább megfelelő sport kiválasztásában is szívesen segítek.


Nyirokkeringést támogató masszázs

Nagyon sok esetben igen hatékony, számos leírás található, amelyek jótékony hatását taglalják.
A masszázs soha nem fáj. A vegetatív idegrendszerre gyakorolt jótékony hatása miatt, igen kellemes, ellazult állapotot eredményez, gyakran akár el is bóbiskol a vendég éppen ezért érdemes a nap végére tenni ezt a kezelést.
A nyirokkeringést elősegítő krémmel végzett masszázst, csakúgy, mint a cellulit masszázst kúraszerűen érdemes felvenne, a legoptimálisabb hatást ugyanis csak így érhetjük el.


Kinesio tape terápiaA kinesio tape terápia a mozgásszervi problémák kezelésében az egyik leghatékonyabb módszer. Gyors, fájdalommentes, hatékony segítséget nyújt ficamok, húzódások, sportsérülések, gerinc és végtagfájdalmak kezelésekor, valamint mozgásszervi műtétek utáni rehabilitációban is. A különböző szakszerű ragasztási technikák segítségével erősítő, korrigáló vagy regeneráló hatást lehet vele elérni.
A kineziológiai tapasz egy rugalmas pamutanyagból készült, bőrre ragasztható szalag, amely segítségével a fájdalom és a mozgáskorlátozottság rövid időn belül mellékhatások nélkül csökkenthető.
A felhelyezett tapasz hatására a bőr és a szövetek fellazulnak, a nyirokfolyadék áramlása intenzívebbé válik, javul a vérkeringés, és a fájdalom receptorokra nehezedő nyomás is csökken. Stabilizálja az izmokat, ízületeket, mentesíti a sérült szövetek terhelését, megakadályozza az izomgörcsök kialakulását, csökkenti a gyulladások bekövetkezésének lehetőségét.


Életmód tanácsadás“A bölcsnek tudnia kell, hogy az egészség az ember legnagyobb ajándéka, és meg kell tanulnia, miként kovácsolhat hasznot a betegségből a gondolatai révén.” (Hippokratész)